Pályázat

Széchenyi Terv Plusz
HAMVAS KÜLLŐ Erdészeti és Fatömegcikk-gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság fejlesztése a GINOP_PLUSZ-1.2.2-22 pályázati konstrukció keretében.

A HAMVAS KÜLLŐ Kft. a Széchenyi Terv Plusz program részét képező GINOP Plusz operatív program keretében megjelent „Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program” című, GINOP Plusz-1.2.2-22 kódszámú pályázati felhívásra sikerrel nyújtotta be támogatási kérelemét.

A megvalósuló projekt keretében a vállalkozás az Und, Zsirai utca 4. szám alatt található székhelyén 9 986 158 Ft szerződött támogatási összegű európai uniós és hazai forrású támogatásból és a hozzá kapcsolódó, ezen felül vállalt önerőből bővítette eszközparkját.

A projekt tevékenységeinek keretében az EU- konformnak megfelelő, minősített játszóterek gyártásával foglalkozó vállalkozásnál megvásárlásra kerültek a tömörfa megmunkáláshoz szükséges gépek, úgy mint a csapozásoknál a csaprések méretpontos kialakításához szükség FELDER márkájú FD-250-es típusú hosszlyukfúrógép. A tömörfa lapok, alkatrészek felületkezelés előtti csiszolásához, illetve felületi strukturájának kialakításához szükséges kefe csiszológép, mely egy FELDER gyártmányú Strucatura 60.02-es típusú gép.

Az üzemben található pneumatikus rendszerek működtetéséhez (tűző, szóróberendezésekhez) beszerzésre került egy megbízható, alacsony indítási áramfelvételű kompresszor is, egy IF-IKSAIR FQT 7-8 csavarkompresszor.

A munkák során keletkező forgács és fűrészpor hulladékok újrahasznosításához beszerzésre került egy hazai gyártó cég által készített MiniBRIK-30 típusú brikettálógép. Ez utóbbi hozzájárul a termelés során keletkező fa és forgács hulladék újra hasznosításához.

A projekt 2022.11.17-én fejeződött be az utolsó gép leszállításával és beüzemelésével. A beruházásnak és a támogatással járó uniós támogatásnak köszönhetően a vállalkozás termelékenysége és kapacitása egyaránt bővült. A hulladék újra hasznosításnak köszönhetően pedig csökkent a cég kitettsége az emelkedő energiaáraknak. Összességében a vállalkozás piaci pozíciója szilárdult, munkahely megtartó ereje növekedett.