Pályázat

Pályázat
A projekt címe:
A Hamvas Küllő Kft. versenyképesség-növelő innovációs beruházása

A kedvezményezett neve:
HAMVAS KÜLLŐ Erdészeti és Fatömegcikk-gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság

A szerződött támogatás összege: 5 186 314 Ft

A támogatás mértéke: 40%

A projekt tartalma:
A meglévő telephelyünkön, 9464 Und, Zsirai utca 4. Hrsz: 291/1 címen a projekt során az alábbi eszközök kerültek beszerzésre, s a megvalósítási helyszínen beüzemelésre:

- 1 db Format-4 exact 63 vastagoló gyalugép
- 1 db Format 4 kappa 400 Xmotion
- 1 db Felder kontaktcsiszoló gép FW 950 CA beszerzett és beüzemelt eszközök, nagyban hozzájárulnak cégünk fejlődéséhez, a gyártási technológia magasabb színvonalához, a versenyképesség megőrzéséhez. Jelen beruházásunkkal folytatjuk az utóbbi években elkezdett kapacitásbővítésünket, mely alapján már látszódik a termelékenység növekedése.

A beruházás hozzájárul a kapacitásbővítéshez, cégünk magas színvonalú, modern gépekkel való felszereléséhez. Az elavult gyártógépek lecserélésével hatékonyabbá válhatott a gyártási folyamat, optimalizálttá a termelés, az előállított termékek jobb minőségben, rövidebb gyártási idővel készülnek el. A jelen piaci helyzet folyamatos fejlesztést vár el az iparág szereplőitől. A beruházás részét képező eszközök a jelenleg kapható legmodernebb faipari gépek közé tartoznak, melyek segítségével tevékenységünket magas színvonalon, az ügyféligényeknek maximálisan eleget téve tudjuk végezni.

A kapacitásbővítés a termelékenységi potenciál növelése által több megrendelést, akár további munkahelyek megteremtését is lehetővé teszi. Ez egyrészt további piaci térnyeréseket, új üzleti partnereket garantálhat, másrészt a kapcsolatteremtés és tapasztalatcsere révén új hazai technológiai újdonságokat, hazai és külpiaci partnerek egymásra találását is eredményezheti.

A projekt befejezési dátuma: 2019.07.08.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02305

Közreműködő szervezet:
Pénzügyminisztérium – Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság

1139 Budapest, Váci út 81-83.
gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu

Tel: +36 1 896 66666

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                              

TÁJÉKOZATÓ

„Az undi Hamvas Küllő Erdészeti és Fatömegcikk-gyártó Kft. minőségi fejlesztése” című, 3034818847 azonosító számú projektről


Kedvezményezett neve: Hamvas Küllő Erdészeti és Fatömegcikk-gyártó Kft.

Pályázati felhívás neve: Alpokalja-Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület - Gazdaságfejlesztés az Alpokalja-Fertő táj térség mikrovállalkozásainak kisléptékű fejlesztése által

Pályázati felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-5-3.2-19

A projekt címe: Az undi Hamvas Küllő Erdészeti és Fatömegcikk-gyártó Kft. minőségi fejlesztése

A projekt azonosító száma: 3034818847

A szerződött támogatás összege: 5 820 845 Ft

A támogatás mértéke: 50%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.12.31.

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A Hamvas Küllő Kft. támogatási kérelmet nyújtott be 2019. novemberben a VP6-19.2.1.-5-3.2-19 számú, Gazdaságfejlesztés az Alpokalja-Fertő táj térség mikrovállalkozásainak kisléptékű fejlesztése által című pályázati konstrukcióra a cég telephelyének gépbeszerzés általi minőségi fejlesztésére.

A 3034818847 azonosító számú projekt 2021. februárban összesen 5 820 845 Ft, Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) és a hazai központi költségvetési előirányzatból finanszírozott vissza nem térítendő támogatásban részesült. A Támogató a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, a támogatás mértéke 50%. Az Európai Bizottság EMVA-ra vonatkozó internetes oldala: https://ec.europa.eu/agriculture/

A gyártógépek (egyengető gyalugép, marógép, tiszta levegős elszívó) beszerzésével hatékonyabbá válik a gyártási folyamat, optimalizálttá a termelés, az előállított termékek jobb minőségben, rövidebb gyártási idővel készülnek el. A beruházás részét képező eszközök a jelenleg kapható legmodernebb faipari gépek közé tartoznak, melyek segítségével tevékenységünket munkahelymegtartással, magas színvonalon, az ügyféligényeknek maximálisan eleget téve tudjuk végezni.